Britten Jeugd Strijkorkest op zomertour in Oost-Nederland
Britten Jeugd Strijkorkest op zomertour in Oost-Nederland Foto: @Marco Slot

Britten Jeugd Strijkorkest geeft openluchtconcerten

DENEKAMP - Het Britten Jeugd Strijkorkest geeft op zaterdag 11 juli twee openluchtconcerten op Landgoed Singraven nabij Denekamp. De concerten maken deel uit van de Britten Zomertour ’20 in Oost-Nederland nu de jaarlijkse tournee in het buitenland er vanwege de coronavoorschriften even niet in zit. De andere concerten vinden plaats op Landgoed Windesheim in Zwolle en in nationaal park de Hoge Veluwe in Hoenderloo.

Het jong talent van het strijkorkest speelt tijdens deze concerten onder leiding van dirigent Loes Visser muziek van Rota (o.a. bekend van de filmmuziek in The Godfather), Espejo, Strauss, Bruch, Arenski en Weil. Roza Herwig (mezzosopraan), Bart van de Lint (cello) en de 2e prijswinnaar van het Britten Vioolconcours 2020 Quinten van Brummen (10) zullen soleren.

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Een idyllische locatie waar ‘het Britten’ al heel graag een keer wilde optreden. Concertbezoekers zijn van harte uitgenodigd voorafgaand aan het concert het landgoed te bezichtigen.

Bij beide concerten, om 16.00 en om 19.30 uur is ruimte voor 100 bezoekers. Uiteraard veilig, op 1,5 meter afstand. Kinderen zijn meer dan welkom.

Info en kaarten: www.hetbritten.nl
Foto: @Marco Slot