Afbeelding
Foto: gemeente Losser

Summer Fun Festival in Losser

LOSSER - De zomervakantie staat weer voor de deur. Maar voor veel kinderen en jongeren ziet de vakantieperiode er dit jaar héél anders uit. Veel gezinnen zullen door de coronacrisis niet op vakantie gaan. Toch hoeft de Losserse jeugd zich niet te vervelen met het Summer Fun Festival!

Maandag gaf wethouder Anja Prins de gezellige aftrap voor de activiteiten. Op de basisscholen ontvangen ruim 1.800 leerlingen een leuke goodiebag met het programma van het Summer Fun Festival en leuke verrassingen. Er worden diverse activiteiten gehouden voor kinderen van 4 tot 12 jaar en voor jongeren van 12 tot 16 jaar. De oudere jeugd wordt onder meer per email en via social media geïnformeerd over het programma.

Wat is er te doen
Het Summer Fun Festival gaat in de eerste week van juli van start met de fysieke activiteiten. Deze zijn voor het grootste gedeelte gratis te bezoeken en omvatten een leuke mix van sport, kunst en cultuur. Zo kunnen kinderen deelnemen aan workshops voor Zumba, kickboksen, bootcamp, hiphop dansen, hockey, maar ook graffiti en schilderen. Voor de oudere jeugd zijn ook onder meer zumba, kickboksen en bootcamp workshops, evenals skeeleren en fotografie.

Online programma
Omdat niet iedereen van nature fan is van georganiseerde activiteiten buiten de deur is er ook een online programma opgezet, samen met Tetem@Home, wat sinds de start van de crisis al actief is om online dingen te organiseren. Kijk voor meer informatie over het fysieke en online programma van het Summer Fun Festival op: www.stichtingfundament.nl/summerfun Hier staat ook algemene informatie over activiteiten voor volwassenen. Foto: gemeente Losser