Afbeelding
Foto:

Tubbergen steunt bouw- en infrasector voor baanbehoud

TUBBERGEN - De economische crisis van 2008 ligt nog vers in ons collectieve geheugen. Zo ook de koppen die we destijds boven berichten moesten plaatsen: "Kaalslag in bouwsector", "Veel faillissementen in infra-sector" met veel persoonlijk leed dat schuilging achter dit nieuws in de vorm van baanverlies. De crisis van toen heeft ons wel goede lessen geleerd: blijf juist in crisistijd investeren om bedrijven in stand te houden. De gemeente Tubbergen investeert daarom fors in infrastructurele projecten de komende tijd.

Twente heeft opvallend veel bedrijven in de bouw- en infrastructurele sector die hier gevestigd zijn. De eerdere crisis leverde dan ook rake klappen op qua de werkgelegenheid in Twente. De gemeente Tubbergen gaat nu, mede na collectieve oproepen van Bouwend Nederland, veel werk uit laten voeren. De afgelopen tijd werd al voor ruim 1 miljoen euro aan wegenonderhoud uitgezet bij diverse bedrijven. Daarnaast worden momenteel ook diverse onderhoudswerkzaamheden naar voren gehaald. De afgelopen vier maanden is druk gewerkt aan de planning voor onderhoud in dit jaar. Nu gaat men naar de uitvoerende fase, evenals het maken van een nieuw bestek voor de komende jaren.


Grote klussen

"Voor rioleringswerk is de klimaatatlas in voorbereiding. Een geweldig grote klus van 5 miljoen investeringsomvang. Daar moet de komende jaren invulling aan gegeven worden. De voorbereidingstijd hiervoor is minimaal 6 tot 9 maanden. Het liefst in combinatie met andere projecten. Dit past goed in het beeld bij de verwachte werkhonger in 2021 binnen de infrawereld”, aldus wethouder Erik Volmerink. Met deze maatregelen heeft de gemeente dus een passend antwoord gegeven op de oproep van Bouwend Nederland om deze investeringen te doen.


Blijven bouwen

De gemeente heeft op het gebied van bouwen niet direct een hele grote invloed. Wel blijft men actief in het uitgeven van bouwgrond en opdrachten waar mogelijk. De hoop is dat ook projectontwikkelaars zoveel mogelijk door blijven bouwen in deze crisistijd, aangezien er nog steeds fikse woningtekorten zijn.