Afbeelding

Afscheid Stadsdichter Oldenzaal

OLDENZAAL - Op maandag 22 juni nemen we afscheid van de Stadsdichter van Oldenzaal, Patrick Olde Nordkamp. Geen nieuwe stadsdichter dit jaar, maar wel twee weken lang elke ochtend Wakker Worden met Woorden over het Oldenzaalse reilen en zeilen van de afgelopen twee jaar.

Op donderdag 21 juni 2018 werd Patrick tijdens het Midzomerfestival ingesteld als Stadsdichter van Oldenzaal. Na een verkiezingsprocedure werd hij gekozen uit een vijftal kandidaten. Hij was dolblij omdat dit hem een mooi podium bood om zijn gedichten te etaleren. Hij ging opzoek naar de ‘parels’ van de stad en die heeft hij gevonden.

Productief
Vijftien gedichten zijn er de afgelopen twee jaar van hem gepubliceerd. Maar hij heeft meer gedichten geschreven dan er gepubliceerd zijn. Een groot aantal van zijn gepubliceerde en ongepubliceerde gedichten zullen de komende weken te vinden zijn in de Bibliotheek Oldenzaal, Boekhandel Broekhuis en de VVV.

Wakker Worden
Daarnaast kan Oldenzaal tot zondag 21 juni elke ochtend Wakker Worden met Woorden: op de facebookpagina van de Bibliotheek Oldenzaal, Boekhandel Broekhuis en Impuls zal elke ochtend een gedicht met een speciale inleiding van de Stadsdichter zelf, gepost worden. Het geeft een kleurige terugblik op wat er de afgelopen twee jaar in Oldenzaal speelde. Een terugblik van onder andere vreugde, verdriet, droogte, drukte, kalmte en Kanneval.

Klein afscheid
Volgens traditie wordt op het Midzomerfestival de nieuwe stadsdichter geïnstalleerd. Dit jaar zal dat door omstandigheden worden uitgesteld tot de zomer van 2021. Vanwege de maatregelen rondom het corona-virus neemt men in kleine kring afscheid van Olde Nordkamp.