Skills2Score kijkt naar vooruit naar sportieve zomer

OLDENZAAL - De afgelopen maanden zouden er heel anders uitgezien moeten hebben. Dit geldt voor velen, maar ook voor voetbalschool Skills2Score uit Oldenzaal.

Begin februari begonnen Tomas Elbersen en Bart Benneker weer vol frisse moed met het aanbieden van nieuwe voetbalactiviteiten. In het bijzonder hadden beide heren veel aandacht voor de voorjaarsmodule, die op 1 maart van start is gegaan. Helaas bleef het maar bij 2 van de 11 geplande trainingsmomenten. Na de training van 8 maart kwam er vanwege de coronamaatregelen een abrupt einde aan de module.
"We hadden in eerste instantie nog goede hoop, dat wij op korte termijn de trainingen weer konden hervatten", aldus Elbersen. "Maar dit pakte helaas, maar natuurlijk volledig te begrijpen, anders uit."

Challenges
In de periode dat de maatregelen verscherpt werden, kwamen beide heren op het idee de jeugd uit te dagen met enkele ‘challenges’. Vier weken lang werd er wekelijks op dins-, donder- en zaterdag een challenge online gezet waarmee de jeugd aan de slag kon gaan en punten konden verdienen. Al snel werd duidelijk dat er voor dit alternatief veel animo was, de challenges stroomden binnen. "Hartstikke leuk natuurlijk, geweldig om te zien dat je op deze wijze de jeugd kan stimuleren om binnen de beperkte mogelijkheden bezig te blijven."

Vooruitblik
Naast het feit dat Elbersen en Benneker terugblikken op een roerige, maar tevens leerzame periode, wordt er door beide heren ook alvast vooruit geblikt. De focus ligt nu op de komende zomeractiviteiten. Er zijn momenteel nog heel erg veel twijfels hoe de zomervakantie er voor iedereen uit zal gaan zien. Ondanks dat er veel vragen zijn, gaat Skills2Score wel een drietal zomer3daagses organiseren. Hierbij zal natuurlijk rekening gehouden worden met de geldende coronamaatregelen. Het ochtendprogramma staat voornamelijk in het teken van voetbalactiviteiten, tijdens de middagsessie komen ook andere sporten ruimschoots aan bod. De zomer3daagses van 2020 worden georganiseerd op de volgende data (zomervakantie regio Noord);
7-8-9 juli (1e week zomervakantie).
14-15-16 juli (2e week zomervakantie).
11-12-13 augustus (6e week zomervakantie).

Kijk voor aanmelding op: www.skills2score.nl.