Afbeelding
Foto:

Grond voor woningbouw in Harbrinkhoek-Mariaparochie

HARBRINKHOEK-MARIAPAROCHIE - De gemeente Tubbergen hecht een grote waarde aan de beschikbaarheid van voldoende woningen voor een brede doelgroep. Zeker in de kleinere kernen is dit een uitdaging. Om ook in de toekomst te kunnen bouwen in het dubbeldorp wil de gemeente grond aankopen als mogelijke, toekomstige bouwlocatie.

De gemeente heeft op dit moment geen eigen bouwgrond in Harbrinkhoek-Mariaparochie beschikbaar. De kavels in de laatste uitbreidingswijk zijn allemaal uitgegeven en inbreidingsmogelijkheiden - sloop en bouw op locaties waar nu al panden staan - is ook onzeker. De gemeente wil nu graag twee hectare grond kopen tussen de Klaproos en Almeloseweg.

Toekomstplannen
Wethouder Erik Volmerink: "We willen deze grond kopen zodat we de mogelijkheid hebben om, wanneer dat nodig is, tot ontwikkeling over te gaan. Hierdoor zijn we niet afhankelijk van de plannen van derden, maar kunnen we snel schakelen op basis van de lokale woningbehoefte. Deze behoefte hebben we goed in beeld dankzij de enquĂȘte van de werkgroep wonen van Mijn Harbrinkhoek-Mariaparochie 2030."

Liever inbreiding
De gemeente is bij dit soort kernen doorgaans terughoudend met het uitbreiden van de grenzen. Liever kiest men voor het bouwen op bestaande locaties. Op dit moment zijn er nog geen concrete opties, maar de gemeente is wel gesprek met betrokkenen om te kijken naar mogelijkheden.