Afbeelding
Foto:

Ootmarsum heeft zin in mooi toeristisch seizoen

OOTMARSUM - Deze week was ook voor de stad Ootmarsum een belangrijke: met de verruiming van de coronamaatregelen kon er ook veel meer in Ootmarsum dan de afgelopen maanden mogelijk was. De liefhebber weet immers dat Ootmarsum aardig wat voorzieningen heeft op het gebied van kunst en cultuur, maar uiteraard ook de horeca.

Ootmarsum is de toeristische parel van Dinkelland. De hoop is dan ook dat de verruiming nu goed zal verlopen en toeristen ook dit jaar bereid zijn om te komen én hun euro's uit te geven. De gemeente en ondernemers staan wel voor een uitdaging; Ootmarsum staat immers bekend om de smalle straatjes en gezellige drukte, wat in de coronacrisis juist even vermeden moet worden. De gemeente en ondernemers kwamen dan ook in goed overleg met een plan van aanpak om dit veilig te laten verlopen. Dit ook anticiperend op de hopelijk grote stroom van toeristen. Jos Bosch van Stichting Toeristisch Ondernemersfonds Ootmarsum Dinkelland hoopt dan ook dat toeristen weer zullen komen: "Het is nu ongewoon rustig in onze stad. De ondernemers hebben de bezoekers echt nodig, dus we kunnen eigenlijk niet wachten, juist in deze tijd", aldus Bosch eerder deze maand.

Mooie oplossingen
"Ootmarsum kent veel kleine smalle straatjes die afstand houden lastig maakt. Ook op de terrassen, die dicht op elkaar liggen is afstand houden moeilijk. Voor voetgangers moet nog voldoende ruimte zijn om te voldoen aan de afstand van 1,5 meter. We hebben hierover met een afvaardiging van het centrum goede gesprekken gevoerd en zijn tot mooie oplossingen gekomen", licht burgemeester John Joostentoe. De straten in het centrum hebben nu een looproute voor voetgangers in één richting op de vrijdag tot en met zondag. Er is ruimte voor ondernemers om de terrassen aan te passen zodat er een basis capaciteit gehaald kan worden. Het centrum wordt afgezet zoals dat nu ook op zondag van toepassing is. Dit geldt nu van vrijdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 19.00 uur. Er staan borden met informatie om bezoekers eraan te herinneren welke maatregelen er gelden. Burgemeester Joosten: "Zo proberen we de verwachte toeristenstroom goed te kunnen managen. En daarmee ervoor te kunnen zorgen dat de ondernemers goed door kunnen draaien."