Afbeelding
Foto:

Oldenzaal Muzikaal Festival doorgeschoven naar 2021

OLDENZAAL - Oldenzaal Muzikaal is officieel doorgeschoven naar 2021. Het muziekfestival zou dit jaar gehouden worden op 4 september. In de historische stadstuinen zou dan een sterke lineup te zien zijn, met als headliner Graham Gouldman. Eén van de grondleggers van 10CC, bekend van tophits als I’m not in love en Dreadlock Holiday.

"Gezien de huidige coronacrisis was dit besluit onvermijdelijk. We hebben ons zo snel mogelijk geconcentreerd op wat we wél konden doen en dat was vooral zorgen dat het festival volgend jaar onvergetelijk gaat worden", aldus voorzitter Olaf Bos. Reeds bij aanvang van de coronacrisis is zorgvuldig afgewogen welke opties er waren om het festival door te laten gaan, temeer daar de nu geldende restricties gelden tot 1 september en de deur voor het festival begin september op een kier leek te staan. "Maar daar zijn we snel vanaf gestapt", vertelt Bas Hulsink, belast met de sponsoractiviteiten: "veel sponsoren dragen ons al jaren een warm hart toe, dit jaar vonden we het ongepast om deze ondernemers op te zadelen met nog meer onzekerheden. Die knoop hadden we snel doorgehakt".

Volgend jaar weer
Inmiddels zijn de bands, de gemeente, de horeca en de sponsoren ingelicht over de afgelasting in 2020. "Het is nu even niet anders, gelukkig hebben we onze publiekstrekker nu al voor volgend jaar kunnen vastleggen. 2021 belooft zeker legendarisch te worden", sluit Olaf Bos af "Ons publiek en onze sponsoren verdienen dat, en vooral de horeca die dan hopelijk deze zware tijd achter zich heeft gelaten." Kijk voor meer informatie en de laatste ontwikkelingen de komende tijd op:
www.oldenzaalmuzikaal.nl