Afbeelding
Foto:

Nieuwe parkeer-automaten in werking

OLDENZAAL - De nieuwe parkeerautomaten in Oldenzaal zijn sinds dinsdag in gebruik. De vervanging duurde wat langer dan aanvankelijk gedacht, wat gunstig nieuws was voor de automobilisten die tijdelijk gratis konden parkeren.

De nieuwe automaten zijn een stuk moderner en gebruiksvriendelijker dan de oude automaten. Gebruikers kunnen nu ook met de pinpas, contactloos en nog met muntgeld betalen. Tevens kunnen zij nog de bestaande parkeerapp gebruiken. Bij het gebruik van de nieuwe automaten voert de parkeerder het kenteken van de auto in; er komt geen kaartje meer uit de automaat. De tarieven zijn verder niet gewijzigd.

Achteraf betalen
Op de parkeerplaats Molkenboer werden ook twee nieuwe parkeerautomaten geplaatst. Deze hebben een unieke functie: bezoekers hoeven hier niet vooraf te betalen, maar kunnen dit achteraf doen. Het voordeel is dat ze zo niet meer een kaartje kopen dat te kort of te lang geldig is. De gemeente wil met deze proef het parkeren nog wat klantvriendelijker maken wat hopelijk ook meer mensen naar de binnenstad trekt.