Afbeelding
Foto: FRANZ FRIELING 48527 NORDHORN

Dierentuin Nordhorn is weer geopend

NORDHORN - De dierentuin in Nordhorn is sinds woensdag weer geopend. Afgelopen week kreeg de dierentuin het verlossende woord van de Duitse deelstaat dat men weer open kon, hoewel de details toen nog uitgewerkt moesten worden. De dierentuin neemt de nodige regels in acht om weer veilig bezoekers te kunnen ontvangen.

De dierentuin was ruim zeven weken gesloten als gevolg van de coronacrisis. In deze tijd zou men normaliter zo'n 80.000 bezoekers ontvangen hebben; waarschijnlijk wel meer gezien het zomerse weer. Het was dan ook een grote aanslag op de financiën van de dierentuin, die gelukkig financieel redelijk gezond is. Wel werden alle uitgaven zoals bouwactiviteiten teruggeschroefd, met uitzondering van die voor dierzorg.

Veel steun
De dierentuin kreeg de afgelopen weken ook veel steun van sponsoren groot en klein. Zij dragen de dierentuin een warm hart toe en willen zo bijdragen aan het behouden hiervan. De dierentuin is bijzonder dankbaar; mede dankzij dit soort hulp hopen zij dat er niet één baan verloren zal gaan als gevolg van de crisis. De dierentuin is immers één grote familie, aldus directeur Nils Kramer.