Afbeelding
Foto:

Gemeenten druk
met werkzaamheden

DINKELLAND / TUBBERGEN - De gemeenten Dinkelland en Tubbergen zijn momenteel weer volop bezig met onderhoud en werkzaamheden in de openbare ruimte. Naast dat het onderhoud op zich al gewoon door moet gaan, geeft de huidige situatie ook wat ruimte om bepaalde werkzaamheden naar voren te halen.

In Dinkelland zijn de medewerkers van de Openbare Ruimte momenteel volop bezig. Een groot aantal medewerkers voert nu met de nodige aanpassingen voor de 1,5 meter afstand hun werk uit. Ook de eerdere thuiswerkende medewerkers zijn nu weer even op straat te vinden; door het ontspruitend groen is het even aanpoten.


Veilig werken

Binnen het team zijn goede afspraken gemaakt over het veilig werken. Zo komen medewerkers zoveel mogelijk met eigen vervoer naar hun werkplekken. Ook houden zij onderling 1,5 meter afstand. Er wordt ook geen koffie gedronken in de kantine of keten. Coördinator Openbare Ruimte Jos Eidhof heeft wel een verzoek aan de inwoners: knoop liever even geen praatje aan met de groenmedewerkers. Hoe goed bedoeld ook, groeten en afstand houden is belangrijk voor uw en hun veiligheid.


In Tubbergen

Ook in Tubbergen zijn de medewerkers van de Openbare Ruimte druk bezig om werkzaamheden uit te voeren. Dit is niet alleen het groen, maar ook het onderhoud aan straten en de riolering valt hier onder. De genomen maatregelen om veilig te werken zijn hetzelfde: afstand houden tot elkaar. Toch is het voor de medewerkers fijn om weer aan de slag te kunnen. "De meeste jongens vonden het maar saai om zolang thuis te zitten, zij zijn blij dat ze weer aan het werk kunnen”, zegt wethouder Hilde Berning. “En het is ook echt nodig, want alles groeit nu enorm hard. Daarom zijn we deze week begonnen met het opschalen van de werkzaamheden in het openbaar groen.”


Naar voren halen

De gemeenten hebben dankzij de crisis en stilte op straat ook de mogelijkheid om lekker door te werken en zelfs werkzaamheden wat naar voren te halen vanwege de rust op straat. Men hoeft immers niet rond grote drukte heen te plannen.