Afbeelding

Dump geen afval op straat in Oldenzaal

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal constateert helaas deze tijd steeds vaker dat mensen afval dumpen op straat. De coronacrisis lijkt een goed moment om op te ruimen voor veel mensen, maar zij brengen het afval niet altijd netjes weg.

Helaas treffen de gemeente en afvalinzamelaar Twente Milieu steeds vaker gedumpt afval aan bij de milieupleintjes. Mensen dumpen alles van huisvuil tot oude computers, meubelen, tuinafval en halve huisraad. Dit zorgt voor veel overlast en een lelijk straatbeeld. De gemeente waarschuwt dat inwoners die afval dumpen ook fikse boetes riskeren.

Afvalbrengpunt
U kunt afval op diverse manieren aanbieden. Wat het meest praktisch is, hangt af van de soort afval. Grof huishoudelijk afval kunt u zoveel mogelijk gescheiden naar het afvalbrengpunt brengen. Zorg dan wel dat u een milieupas bij de hand heeft. Verpakkingsmateriaal, glas, papier en textiel kunt u gratis wegbrengen naar een milieupleintje of naar het afvalbrengpunt. Wanneer de containers bij een milieupleintje vol zijn, moet u het afval elders inleveren of weer mee terug nemen. Let op: vanwege de coronamaatregelen wordt textiel momenteel NIET opgehaald. De inzamelaars vragen u dan ook om dit tijdelijk even thuis te houden. Ook in andere gemeenten ligt de textielinzameling stil omdat kringloopbedrijven dit niet kunnen verwerken.