Afbeelding
Foto:

Veel asociaal gedrag in de Losserse natuur

LOSSER - De gemeente Losser en Natuurmonumenten roepen bezoekers aan de natuur op om zich netjes te gedragen. Helaas blijkt dit lastig voor sommige mensen.

De afgelopen weken zien zij dat er meer afval achtergelaten wordt in en om de natuurgebieden. De gemeente waarschuwt dat Natuurmonumenten en de gemeente ook echt boetes uit gaan delen. Omdat het gaat om beschermde Natura 2000 gebieden kunnen de boetes oplopen tot enkele honderden euro's.

Pitstop
De beheerders signaleren dat mensen de laatste weken vaker fastfood-rommel achterlaten op de parkeerplaatsen. Lege bakjes en zakken worden na het eten op de parkeerplaats gegooid, wat weer in de natuur komt.

Hondenbezitters
Ook hondenbezitters houden zich niet aan de regels. Mensen laten hun hond loslopen waar het niet mag. Dit levert veel stress op voor andere diersoorten. Ook worden vaak poepzakjes gewoon in de natuur gegooid of zelfs aan bomen geknoopt. Ook papieren zakdoekjes en andere rommel ziet men vaker in de natuur. Natuurmonumenten benadrukt dat er bewust géén vuilnisbakken in de natuur staan - mensen moeten hun eigen rommel meenemen.