Afbeelding
Foto:

Extra corona-maatregelen gemeente Oldenzaal

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal houdt de vinger aan de pols met betrekking tot de te nemen corona-maatregelen. Naast de landelijke maatregelen die de Rijksoverheid nam, neemt de gemeente ook eigen maatregelen om inwoners, ondernemers en organisaties tegemoet te komen.

In de eerste weken van de coronavirus-uitbraak was beleid vooral gericht op het indammen van het virus. Nu dit goed lijkt te werken, verschuift ook het gemeentelijk beleid wat meer naar het beperken van de directe gevolgen van deze maatregelen. Afgelopen week nam het college van Burgemeester en Wethouders diverse besluiten om hierbij te helpen.

Uitstel
Organisaties die gebruik maken van een duurzaamheidslening kunnen nu een betaalpauze inlassen van maximaal een half jaar. Verder stuurt de gemeente ook geen huurfacturen meer aan gebruikers van sportcentrum Vondersweijde, dat hierdoor weer inkomsten misloopt. De gemeente verleent daarom formeel uitstel van betaling aan het sportcomplex.

Andere steun
Het college ondersteunt ook de campagne Oldenzaal Samen Sterk met een subsidiebedrag.Op dit platform zijn lokale acties, tips voor thuis en informatie van ondernemers te vinden. De laatste steunmaatregel is het ondersteunen van zorgaanbieders om liquiditeitsproblemen tegen te gaan.