Babbelbox een succes in Losser

LOSSER - Het is geen leuke tijd voor de bewoners van woonzorgcomplexen. Ze kunnen geen bezoek ontvangen en gaan ook zélf niet de deur uit. Toch zijn er ook creatieve manieren om toch een beetje het contact met de buitenwereld te houden.

We weten natuurlijk allemaal dat bellen of facetime een mooie optie is om elkaar te spreken, maar er gaat niets boven een stukje écht contact. Met deze gedachte werd eerder al een 'babbelbox' opgezet bij woonzorgcomplex Maartens-Stede. Jeroen te Broeke van HPL Geluid en Lichttechniek plaatste twee microfoons en twee luidsprekers bij een raam, zodat bewoners door het raam contact kunnen hebben met anderen.

Hoog bezoek
Ook de Losserse burgemeester Cia Kroon maakte afgelopen week gebruik van de babbelbox om een praatje te maken met twee bewoonsters van Maartens-Stede en Oldenhove. Zij bracht ook complimenten over aan de medewerkers. Inmiddels is de babbelbox zo'n succes dat er ook op twee andere locaties een babbelbox komt. Ook daar gaat de burgemeester dan eens op bezoek.