Afbeelding
Foto:

Nieuwe AED Tennis Vereniging Denekamp

DENEKAMP - Begin deze maand is er een nieuwe AED geplaatst op het tennispark van de Tennis Vereniging Denekamp. Het oude exemplaar was van 2007 en inmiddels afgeschreven. Na overleg met het bestuur en EHBO Denekamp is door de AED commissie overgegaan tot aanschaf van een Mindray AED met een totaal servicepakket.

Grote voordelen van het totale servicepakket zijn: een gebruiksvriendelijke en eenvoudig te bedienen AED, met een full-color beeldscherm, geen aparte kinderelektroden nodig, een aparte knop (kindmodus) voor een eventuele reanimatie voor kinderen jonger dan 8 jaar, uitlezen van de AED bij een eventuele reanimatie met de meegeleverde USB stick. De AED is geplaatst op het terras aan de buitenzijde van het clubgebouw en kan daardoor ook gebruikt worden door de omliggende verenigingen en de achterliggende woonwijk. Op de foto neemt Jos van Herpt namens de vereniging het apparaat in ontvangst.

Sluiting tennispark
Als uitvloeisel van de corona-maatregelen volgt het bestuur van TVD het advies en de richtlijnen die door de overheid zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van KNLTB en NOC*NSF. Vandaar dat alle activiteiten op het tennispark waaronder de competitiewedstrijden en toernooien afgelast zijn. Deze maatregelen gelden t/m 6 april. Dit houdt in dat, naast de lessen en vrij tennissen de volgende activiteiten niet doorgaan: de voorbereidingslessen voor de competitie, afsluiting herfst/winterlessen, het Ouder-kind-toernooi, de Feestavond Winter Tennis Competitie, 'Maak Kennis Met Tennis', de voorbereiding voor de competitie en de speeldagen van de Kia Tenniskids competitie. Ook alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroepbijeenkomsten zijn afgelast. Het clubgebouw zal gedurende deze periode gesloten zijn.

Abrupt einde WTC
Door de ontwikkelingen rond het corona-virus zag de organisatie van de Winter Tennis Competitie zich vorige week donderdag genoodzaakt om de competitie met onmiddellijke ingang stop te zetten en vroegtijdig te beƫindigen. Het is niet haalbaar om de laatste 7 competitieavonden later in te halen in verband met de voorjaarscompetitie en de aankomende toernooien. Alle gespeelde wedstrijden tot en met 11 maart tellen mee voor de eindstanden. Voor een overzicht wordt verwezen naar de website van de vereniging. Het is ook erg jammer dat de feestavond niet door kan gaan. In oktober wordt weer gestart met een nieuw seizoen. Kijk ook op: www.tvdenekamp.nl voor nadere actuele informatie.