Afbeelding
Foto:

Kerken open, maar zonder diensten de komende tijd

TWENTE - Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen en informatie rondom het coronavirus, en volgens de richtlijnen van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, heeft ook de Heilige Pancratius parochie haar maatregelen aangescherpt.

De weekendvieringen en doordeweekse vieringen binnen de gehele parochie worden tot 1 april opgeschort; daar waar het gebruikelijk is, zullen de kerken wel open blijven voor persoonlijk gebed. De aangevraagde intenties zullen meegenomen worden naar de eerstvolgende mogelijkheid. Vieringen rondom uitvaarten, dopen en huwelijken worden in beperkte kring gehouden (tot een maximum van 100 mensen, daarbij het koor meegerekend). Nadere details worden in overleg met de betrokken partijen besproken. Collectes in de uitvaartvieringen in beperkte kring zullen bij de uitgang van de kerk gehouden worden.

Opgeschort
Bijeenkomsten ter voorbereiding op de sacramenten van het doopsel, Eerste Heilige Communie en vormsel worden tot 1 april opgeschort; lessen die in de klas op de basisschool worden gegeven, kunnen wel voortgezet worden, tot nader order. Het pastorale team overlegt in de aankomende week op welke wijze deze voorbereidingen het beste kunnen worden gereorganiseerd.

Individueel contact
Individuele pastorale contacten kunnen gehandhaafd blijven, met naleving van de richtlijnen en maatregelen die de Nederlandse Bisschoppen voorschrijven. Deze richtlijnen zijn er om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en om tegelijkertijd het pastorale werk toch zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. Zo wordt bij contact met ouderen en zieken gevraagd altijd in overleg met bijvoorbeeld een zorginstelling of ziekenhuis te handelen en de richtlijnen tegen corona daar te volgen. Samenkomsten of vergaderingen in grote groepen worden tot nader order opgeschort, koorrepetities worden ontraden. Met betrekking tot het gebruik van de diverse ruimtes in gebouwen en centra wordt er gelet op frequente hygiƫne van contactpunten. Voor vragen en/op opmerkingen, staat het pastorale team, parochiebestuur en centrale secretariaat ter beschikking. Bij dringende pastorale zaken belt men met: 06-20430155