Afbeelding
Foto:

JMZ Go!

TWENTE - 15 jaar geleden heeft SIZ Twente de eerste activiteit voor 10 jonge mantelzorgers georganiseed. Inmiddels is dit een groot succes en doen zij veel meer. SIZ Twente ondersteunt ruim 1.000 jonge mantelzorgers binnen en buiten Twente.

In Nederland groeit 1 op de 5 jongeren op met een langdurig ziek of beperkt gezinslid. Veel van deze kinderen kunnen goed een steuntje in de rug gebruiken. ‘Dat wisten we in 2005 al, maar niet dat ons aanbod zo zou groeien! vertelt Carlijn Lensink werkzaam bij SIZ Twente. SIZ Twente organiseert nog steeds maandelijks ontspanningsactiviteiten voor jonge mantelzorgers en hebben dit afgelopen jaren aangevuld met individuele steun, een maatjesproject, diverse cursussen & trainingen en een scholenproject.

Nieuwe uitstraling
SIZ Twente heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een verbeterd product dat past bij de doelgroep en past bij 2020. SIZ Twente is er voor mantelzorgers van alle leeftijden, maar steun aan een kind of jongere vraagt een andere aanpak en uitstraling dan steun aan oudere mantelzorgers. Ook sluiten ze met JMZ Go! Nog beter aan op de behoefte van organisaties en gemeenten waarmee ze mee samenwerken. JMZ Go! is een onderdeel van SIZ Twente, die al sinds 1989 mantelzorgers ondersteunt. Naast het bestaande aanbod voor jonge mantelzorgers heeft JMZ Go! nu ook een aanbod voor organisaties, scholen en gemeenten die in aanraking komen met jonge mantelzorgers. Het is mooi dat steeds meer organisaties en scholen beseffen dat zij ook iets willen en kunnen in de steun van jonge mantelzorgers. Er worden lezingen, workshops en gastlessen gegeven en SIZ Twente draagt bij aan kennisontwikkeling op landelijk niveau. Ze denken mee en passen het aanbod aan op de vraag van een organisatie. Maatwerk wordt geleverd.

JMZ Go! Festival
Om het 15-jarig bestaan te vieren organiseert JMZ Go! in de zomer het JMZ Go! Festival. Deze dag staat in het teken van ontspanning, uitwisseling en het delen van kennis. Benieuwd naar het aanbod van JMZ Go? Bekijk de vernieuwde website www.jmz-go.nl.