Afbeelding
Foto:

Spel maakt inwoners bewuster over afval

DENEKAMP - Het gaat steeds beter met afvalscheiding in Dinkelland. Mensen zijn zich meer en meer bewust van hun eigen rol om de totale afvalberg terug te dringen. Maar nog niet iedereen weet wat wel en niet in welke bak mag.

Om mensen op een laagdrempelige manier te informeren over afvalscheiding werd woensdag een leuke actie gehouden op de weekmarkt in Denekamp. Bezoekers werden door het Terugwinnaars-promotieteam van afvalinzamelaar ROVA uitgedaagd om afval goed te scheiden. De deelnemers kregen 15 items die in de juiste bakken gegooid moesten worden. Voor elk item dat in de juiste bak ging, kreeg men een punt. De drie best presterende deelnemers kregen leuke prijzen uit handen van wethouder Ben Blokhuis.

Betere scheiding
De Twentse ambitie is om uiteindelijk naar een geheel afvalloze regio te komen, waarbij al het afval correct gerecycled wordt. Hoe beter mensen dit doen, hoe efficiƫnter het verwerken verloopt met lagere kosten. Kortom, betere afvalscheiding levert ons allemaal veel op. Onder meer in de lagere verwerkingskosten van het afval.