Afbeelding
Foto:

Scootmobieltraining in Oldenzaal in april

OLDENZAAL - De scootmobiel is een ideaal hulpmiddel om mobiel te blijven voor veel mensen. Zeker wanneer je kampt met een beperking of op leeftijd bent; de scootmobiel zorgt ervoor dat je onder de mensen blijft. Maar het is niet zonder risico's. Daarom organiseert de gemeente Oldenzaal in april weer een scootmobieltraining.

De scootmobieltrainingen worden al enige tijd gehouden. Veel senioren hebben de beschikking over een scootmobiel, maar ze gaan er nog niet zo veilig mee om. Dit komt bijvoorbeeld doordat ze zelf slecht op de hoogte zijn van de huidige verkeersregels of het lichamelijk allemaal wat minder gaat qua balans, zicht en reactievermogen. Hierdoor lopen mensen in een scootmobiel een wat hoger risico op ongelukken. Gelukkig kan de training helpen.

Inhoud
Op 22 en 28 april worden twee trainingsrondes gehouden. Telkens bij Breedwijs aan de Helmichstraat 42B. Dit bestaat uit de volgende onderdelen: het opfrissen van verkeerskennis met informatie over de regels en borden. Hoe om te gaan met lastige verkeerssituaties. Vaardigheidsoefeningen met de eigen scootmobiel en hulpmiddelen en tips voor veilig en comfortabel gebruik.

Aanmelden
Deelname aan de cursus kost 7,50 euro per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, lunch en een boek met handige tips. Aanmelden kan voor 15 april bij de gemeente Oldenzaal via 0541-58 81 11 of per email: info@oldenzaal.nl onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer, emailadres en eventueel vermelding van een voorkeursdag.