Afbeelding
Foto:

Carnavalswagens gesloopt

OLDENZAAL - Een week na het afblazen van de Grote Twentse Carnavalsoptocht is er besloten dat er geen alternatieve optocht gaat komen. Maar wat gaat men met de prachtige creaties van praalwagens doen?

Ruimte voor opslag is er nagenoeg niet voorhanden. Wat zou het mooi zijn als men, in dit jaar vol teleurstellingen, de gewenste carnavalsloodsen zou realiseren. Loodsen die groter, hoger en beter beveiligd zijn tegen brand. Niet alle carnavalsverenigingen hebben namelijk de ruimte om de praalwagens op te slaan. Ik heb ze gezien; een aantal prachtige creaties, afgelopen zaterdag aan de Thorberckestraat in Oldenzaal. Waar de één nog sprak over opslag, was de ander al bezig met de sloop.

Gemengde gevoelens
Als buitenstaander voel je niet wat binnen een dag wordt gesloopt het werk is geweest van vele creatieve geesten. Ik voelde pijn bij de wagenbouwers die zonder meer besloten hadden om tot sloop over te gaan. Ik stond er bij en keek er naar en voelde de teleurstelling bij vele creatieve geesten. Dit carnavalvierend gezelschap was ontmoedigd, maar liet weten dat de geest niet uit de fles is. Nieuwe uitdagingen, nieuwe creaties zullen worden gemaakt passend bij de toekomstige actualiteiten. Complimenten carnavalsvrouwen en carnavalsmannen, ontsteek een nieuw vuur.
Foto & tekst: Martin Meijerink