Afbeelding
Foto:

Echtpaar Van der Ende-Strijker 60 jaar getrouwd

OLDENZAAL - Reina vertelt in geuren en kleuren over haar jeugdjaren in Oldenzaal. De Kastanjestraat waar ze woonde en is opgegroeid. De huishoudschool en dancing de Ster, de plek waar ze haar Harry destijds heeft ontmoet. Terugblikken op de jeugdjaren, oude herinneringen ophalen dat doen ze met mij en dat brengt ook mijn jeugd in herinnering.

Harry van den Ende (82) was destijds conducteur bij de Nederlandse Spoorwegen in de periode dat de stoomlocomotieven nog reden tussen de grensplaatsen Oldenzaal en Bentheim Dld. Het onregelmatige werk beviel hem niet en zo nam hij na enkele jaren ontslag op verzoek, en ging werken bij het Ziekenfonds te Hengelo als bode/incasseerder. Tot zijn pensioen heeft hij daar gewerkt. Reina (82) werkte bij de HEMA in Enschede als verkoopster, maar was ook nog tijdelijk werkzaam in de kantine van het Ziekenfonds aan de Paul Krugerstraat te Hengelo. Zo kregen ze ook een bijnaam: "het Ziekenfonds”.

60 jaar
Afgelopen woensdag waren ze 60 jaar getrouwd. Beiden wonen naar tevredenheid in het stadshart van Oldenzaal "de Nagelstraat”. De laatste jaren moesten ze aan gezondheid wel wat inleveren, "Maar," en dat wil Reina wel even kwijt: "we blijven gezond, omdat we eten van maaltijdservice Alink hier juist om de hoek."

Felicitaties
Burgemeester Patrick Welman kwam het echtpaar feliciteren namens het stadsbestuur van Oldenzaal. Er waren bloemen en de felicitatiebrief. Hart van Oldenzaal sluit zich aan bij de felicitaties en schrijft: "Van harte gefeliciteerd”.

Foto en tekst: Martin Meijerink