Midvastenloop Twente

ROSSUM - Het was 20 maart 2019 perfect weer voor de midvastenloop. Met 1157 deelnemers, jong en oud, waaronder de burgemeesters van Dinkelland en Oldenzaal en de hele geestelijkheid uit NO-Twente deden mee. Zij liepen met z’n allen ruim 25.000 euro bij elkaar. De foto’s en de verantwoording van kun je in alle rust bekijken op de website www.midvastenloop.nl

Dat is in het kort de weergave van een jubileum: de 40e Midvastenloop 2019 door het allermooiste deel van Twente. Zo’n wandelfestijn is alleen mogelijk met behulp van meer dan 100 vrijwilligers die zich inzetten als uitzetters van de route, als verkeersregelaars, als helpers bij de uitgifte van de startkaarten, als ehbo-ers, als pannekoekenbakkers, broodsmeerders en muzikanten.

Editie 2020
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om niet de volledige route van 40 kilometer te lopen, maar de wandeling ook te kunnen afleggen over afstanden van 10, 20 en 30 kilometer. Dit werkt dan volgens het principe van “busje komt zo” want je wordt dan opgehaald en weer afgezet bij het startpunt van de wandeling: de blokhut in Rossum. Kortom een wandelfeest voor jong en oud door het mooiste deel van Twente. Maar waar het werkelijk om gaat: een geweldige financiële ondersteuning bij de opvang van straatkinderen in de arme delen van de wereld, dit jaar onder meer ook voor de Stichting Dunia Lulu. Via deze stichting verrichten Maria Loman uit Ootmarsum samen met Trudy Vloothuis en Anita Eissink, beiden uit Oldenzaal, geweldig werk voor in armoede levende gehandicapte mensen in Noord India.

In de agenda
Het bestuur van de Stichting Midvastenloop Twente hoopt u ook dit jaar tussen 7.00u en 9.00 u bij de blokhut in Rossum weer te mogen ontmoeten. U loopt de route onder het genot van vrolijke muziek, heerlijke pannenkoeken en lekkere krentenbollen. Graag tot ziens op zaterdag 21 maart.