Afbeelding
Foto:

Kindervoeten staan naar binnen!

TWENTE - Kinderen spelen, bewegen en gebruiken hun voeten de hele dag. Dit is meteen de beste voettraining voor een gezonde ontwikkeling.

Kindervoeten staan vaak naar binnen. Dit is wel iets waar ouders zich nog wel eens zorgen over maken. Vaak is deze bezorgdheid niet nodig en passen de stand en vorm van de voeten en benen bij de leeftijd van het kind. Het naar binnen staan van kindervoeten is tot op een bepaalde leeftijd normaal en wordt vanzelf minder, waardoor behandeling niet nodig is als er geen klachten zijn.

Wel klachten?
Als er wel klachten zijn zoals pijn, niet willen lopen, veel vallen, of een afwijkende stand van tenen, voeten of benen die niet bij de leeftijd past, dan kunnen de podotherapeuten van Podotherapie Oost-Nederland een podotherapeutisch onderzoek doen. Na het onderzoek worden de mogelijkheden van behandeling besproken: een advies, een teenorthese, oefeningen of podotherapeutische zolen om de voet net die prikkel te geven die hij nodig heeft om zich op de juiste manier te ontwikkelen zonder klachten!

Meer informatie
Hebt u vragen over de voeten van uw kind? Maak dan een afspraak bij Podotherapie Oost-Nederland of kijk op www.kindervoeten.nl Podotherapie Oost-Nederland heeft vestigingen in Albergen, Denekamp, Losser, Oldenzaal en Ootmarsum. Neem contact op via 08-500 68 400 of via oostnederland@podotherapie.org Of kijk op www.podotherapie.org