Afbeelding
Foto:

Aftrap voor Sportakkoord Dinkelland

DINKELLAND - Ze zijn er al een tijdje mee bezig; de gemeente Dinkelland en de lokale sportaanbieders. Maar nu is de start dan bijna in zicht voor het lokale sportakkoord. Op 11 maart geeft men de aftrap voor uitvoering van dit brede akkoord.

De gemeente en sportaanbieders hechten een grote waarde aan een breed lokaal sportaanbod dat iets te bieden heeft voor jong en oud. Een leven lang in beweging blijven is het doel. Dit alles in een veilige, gezonde omgeving en op een passend niveau. Kortom, een plan met een brede ambitie.

Opzet
Het Lokaal Sportakkoord Dinkelland is op 30 oktober 2019 ondertekend door verschillende partijen die gezamenlijk tot de ambities en acties zijn gekomen. “Het akkoord is als één van de eerste sportakkoorden in Nederland goedgekeurd en we hebben budget gekregen om het uit te voeren”, aldus wethouder Benno Brand. “Dus we kunnen aan de slag. Tijdens de aftrap willen we samen kijken met welke acties en ambities we gaan beginnen. En vooral: wat daarvoor moet gebeuren en wie wat gaat doen. Alle partijen die het Lokaal Sportakkoord hebben ondertekend zijn voor de aftrap uitgenodigd. Uiteraard zijn ook andere partijen of inwoners die een actieve bijdrage willen leveren van harte welkom.”

Aftrap
De aftrap is op woensdag 11 maart 2020 en vindt plaats bij voetbalvereniging UD in Weerselo (Gunnerstraat 31). De avond begint om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) en eindigt om ongeveer 21.30 uur. Komt u ook bij de aftrap van het Lokaal Sportakkoord? Meldt u aan voor 9 maart via: www.dinkelland.nl/aftrap-lokaal-sportakkoord. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u mailen naar L.Wolters@noaberkracht.nl.

Speerpunten
Een van de acties uit het Lokaal Sportakkoord is het omgaan met probleemgedrag bij (jeugd)leden. De Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) en Esmé Schreurs, tweede jaar Sportkunde studente aan het Windesheim Zwolle, gaan samen onderzoeken welke behoefte er is aan pedagogische ondersteuning bij verenigingen. Denk aan hoe je omgaat met pestgedrag of kinderen die zich niet prettig voelen.