Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Tubbergse verlichte optocht groter dan ooit dit jaar!

TUBBERGEN - Deze vrijdagavond is weer de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen. De organisatie was begin januari al enthousiast over het grote aantal aanmeldingen en het sterke deelnemersveld.

Er was sinds de opening van de aanmelding al veel interesse voor de optocht van 2020. De reglementen werden dit jaar wat aangepast, waardoor er maximaal 250 personen in een loopgroep mee mogen doen. Er kwam zo ruimte voor meer verschillende deelnemers. Dat de verandering een positief effect had bleek wel uit de aanmeldingen. Er deden nog nooit zoveel verschillende groepen mee. Achter de schermen werd ook veel werk verricht voor de toekomst van de optocht, onder meer met versterking van het bestuur. Zo volgde John Haarhuis Otto Leferink op als secretaris en Dennis Rolefes, Rik Geuke, Jeroen Hams en Robert Hams traden toe tot de optochtcommissie.

Programma
De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht gaat om 19.00 uur van start. De route start bij de Boskampstraat en gaat vervolgens naar de Boskampstraat, Grotestraat, Burgemeester Smalstraat, Almeloseweg, Prins Bernardstraat, Julianastraat, Uelserweg, Bruno van Ommenstraat en Reutummerweg. De optocht eindigt rond 21.00 uur. Gedurende de optocht blijft de straatverlichting in Tubbergen uit langs de route.

Entree
Net als voorgaande jaren vraagt de organisatie een entreeprijs; 3 euro. Hoewel dit wat ongebruikelijk is voor een carnavalsoptocht is het belangrijk voor het voortbestaan van dit evenement. Er komen immers grote kosten kijken bij het organiseren en de benodigde verlichting voor de wagens en het prijzengeld.