Afbeelding
Foto: MASTERPHOTO.NL

Met een expert op onderzoek tijdens 'Boek op verzoek'

OLDENZAAL - Tijdens 'Boek op verzoek' duikt u in de collectie van de historische bibliotheek van het Palthe Huis. Na meerdere succesvolle edities in 2019, organiseert het Palthe Huis ook dit jaar weer een aantal keer deze unieke activiteit voor jong en oud.

De leiding is in handen van expert Rob de Bree, antiquair van De Zilveren Eeuw in Zwolle. De bijzondere bibliotheek bevat een unieke collectie boeken uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Zowel de collecties van de familie Palthe als de families Racer en Michgorius zijn op deze plek verzameld. U mag zelf de eeuwenoude boeken aanraken en vragen stellen. U kiest één boek uit dat u samen met de vier andere liefhebbers gaat onderzoeken. Over de door u gekozen boeken op tafel vertelt de Bree wetenswaardigheden en bijzondere verhalen.

Aanmelden
Er zijn per middag drie sessies, deze beginnen om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Een sessie duurt een uur en er is elke keer plaats voor maximaal 5 personen. De eerstvolgende edities vinden plaats op zaterdag 25 april, zondag 14 juni, zaterdag 15 augustus, zondag 18 oktober en zaterdag 12 december. Locatie: Marktstraat 13. Aanmelden kan via info@palthehuis.nl of telefonisch via 0541-513482. Voor deze activiteit betaalt u alleen de entree voor het museum. Entreeprijzen en meer informatie vindt u op: www.palthehuis.nl.