Afbeelding
Foto:

Gemeenten op zoek naar nieuwe Babsen

DINKELLAND / TUBBERGEN - Ja ik wil.... een leuke bijbaan! Voor veel mensen zal het niet de meest voor de hand liggende keuze zijn voor werk, maar toch blijkt het een ronduit magische baan: trouwambtenaar. De gemeenten Dinkelland en Tubbergen zijn nu op zoek naar geschikte nieuwe 'Babsen' voor de voltrekking van huwelijke en geregistreerde partnerschappen.

In beide gemeenten, die samenwerken onder de noemer Noabrkracht, worden op jaarbasis zo'n 250 ceremonies gehouden. De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, liefkozend babs genoemd, speelt hierin een sleutelrol.

Babsen gezocht
De gemeenten proberen een leuke poule aan babsen te realiseren die zo breed mogelijk inzetbaar zijn. Naast het voltrekken van ceremonies in het gemeentehuis, werken de babsen ook op locatie. Beide gemeenten hebben namelijk ook diverse mooie trouwlocaties die bijzonder romantisch zijn voor paren.

Diepere rol
Als babs is het werk zeker niet beperkt tot het voltrekken van een huwelijksceremonie of partnerschapsceremonie zelf. Hier komt ook een stukje voorbereiding bij. De babs gaat namelijk in gesprek met het aanstaande bruidspaar om hen beter te leren kennen. In zo'n gesprek verzamelen zij informatie om vervolgens een mooie toespraak te kunnen houden. De babsen zijn belangrijk om van dit bijzondere moment een onvergetelijke dag te maken voor het nieuwe echtpaar. De gemeenten stellen diverse eisen aan de nieuwe babsen. Natuurlijk moeten deze beschikken over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Ook ervaring met het spreken in het openbaar en verzorgen van toespraken zijn belangrijk. Verder moet men creatief zijn en kunnen improviseren. Een representatieve uitstraling en brede inzetbaarheid zijn ook een pré. En ook de kennis van het Twentse dialect zou goed van pas komen.

Sollicitatie
Belangstellenden kunnen tot en met 16 februari hun CV mailen naar vacature@noaberkracht.nl. Bel voor informatie met Sandra Arkink of Lilian Niezink op 0541-85 41 00.