Afbeelding
Foto:

Oldenzaalse wagenbouwers organiseren open dag

OLDENZAAL - Wie carnaval zegt, denkt automatisch ook aan de meest bijzondere rijdende creaties die elk jaar weer voorbijkomen. Zeker de Oldenzaalse optocht - dé publiekstrekker qua carnaval in de regio - heeft altijd een hoge kwaliteit van praalwagens. De Oldenzaalse wagenbouwers geven dan ook met trots een kijkje in de keuken tijdens de open dag op zondag 2 februari.

Oldenzaal staat hoog aangeschreven als een van de weinige plaatsen boven de grote rivieren waar we écht carnaval uitbundig vieren. Ook dit jaar heeft de Oldenzaalse optocht weer een breed deelnemersveld met ruim honderd startnummers.

Grote klus
Het bouwen van die carnavals wagens is natuurlijk een tijdrovende bezigheid. Een unieke gebeurtenis waarbij techniek, carnavalesk en werkplezier hand in hand gaan. Eens per jaar geven de bouwers het publiek dan ook de gelegenheid om eens achter de schermen van de wagenbouw te kijken. U kunt dan zien hoe wagens gelast worden, worden voorzien van gaas en hoe de wagens beplakt worden. Verder kunt u gesprekken voeren met de wagenbouwers, kunt u de ontwerpen zien van de wagen(s), maar ook van de kleding die speciaal voor deze dag gemaakt wordt. Daarnaast is er natuurlijk gelegenheid voor een hapje en een drankje in onze gezellige feesttent met een aanvullend programma van muziek en artiesten.

Kom ook!
De open dag wordt dit jaar gehouden op zondag 2 februari 2020 vanaf 14.00 uur. De carnavalsloodsen zijn te vinden aan de Thorbeckestraat. De open dagen zijn ook altijd een gezellige publiekstrekker.