Afbeelding
Foto:

Oldenzaal nodigt inwoners uit voor koffie met college

OLDENZAAL - Het Oldenzaalse college van Burgemeester en Wethouders nodigt inwoners uit om in te gaan op de uitnodiging voor Koffietied.

Onder deze noemer organiseert het college een vaste koffiebijeenkomst waar mensen op een creatieve manier uitgenodigd worden om aan te schuiven. Hiervoor zijn namelijk acht koffiemokken uitgedeeld. De ontvangers zijn dan uitgenodigd om aan te schuiven bij de koffieronde in het stadhuis, elke maand op een dinsdag van 15.00 tot 15.45 uur.

Aanleiding
Het Oldenzaalse college van B&W ziet de viering van 75 jaar bevrijding als een mooi moment om eens over de verbinding tussen het heden, verleden en toekomst na te denken. Gesprekken met inwoners onder het genot van een kopje koffie dragen hier aan bij, zo hoopt burgemeester Patrick Welman. Wellicht zal het in de toekomst een vaste traditie worden. Het college van Burgemeester en Wethouders van Oldenzaal heeft de afgelopen jaren steeds meer ingezet op het creatief ontmoeten van inwoners, ondernemers en organisaties. De ervaring leert immers dat gemeentelijke politiek relatief ver af staat van de belevingswereld van veel Oldenzalers. Het college van B&W bezoekt onder meer regelmatig bedrijven voor een kijkje in de keuken, maar ook is bijvoorbeeld het overleg met de carnavalshoogheden en jeugdhoogheden een vaste traditie. Door vaker op een laagdrempelige manier met mensen in gesprek te gaan, weet men beter wat er speelt.