Afbeelding
Foto:

Druk bezochte informatiedag vrijwillig belastingadviseur

OLDENZAAL - Al jaar en dag staan vrijwilligers van de HUBA (Hulp bij belastingaangiften) weer voor u klaar, wanneer de belastingbrieven weer op de deurmat vallen. Een welkome hulp vooral voor de ouderen die niet digitaal in de weer zijn.

Bijna ieder jaar zijn er wel wijzigingen in de aangiften inkomstenbelasting. Ook de regels voor huur- en zorgtoeslag veranderen in 2020. AOW'ers die geen recht hadden op huur- en/of zorgtoeslag, kunnen nu wel in aanmerking komen hiervoor. Dat komt omdat de maximale inkomensgrens is komen te vervallen. Hulp bij belastingenaangifte is een project van een groep vrijwilligers die aangesloten zijn bij een van de seniorenorganisaties en die beschikken over digitale vaardigheden. Een enthousiaste groep senioren (vrijwilligers) vertegenwoordigers van de seniorenorganisaties K.B.O. en P.C.O.B. staan klaar om u behulpzaam te zijn.

Cursus
Onder leiding van een aantal deskundige belastingadviseur werden de toekomstige HUBA-vrijwilligers voorgelicht over de taak en taakinhoud betreffend wat er te doen staat als vrijwillig belastingadviseur. De aanwezige geïnteresseerden waren zeer tevreden over de voorlichting die werd gegeven. Er is nog alle tijd om u aan te melden als toekomstig HUBA-vrijwilliger. Weet wel dat de cursus een aanvang maakt op 13 februari. De belastingadviseur komt bij aan huis om u behulpzaam te zijn bij het invullen van uw belastingaangifte. Aanmelden kan via huba-oldenzaal@outlook.com of bel met 0541-519227.

De Hart van Senioren (uitgave februari 2020) informeren wij u waar u in uw stad of dorp gebruik kunt maken van een vrijwillig belastingadviseur.

Foto en tekst Martin Meijerink