Afbeelding
Foto:

Lokaal Dinkelland wil nieuwe woningen op lelijke plekken

DENEKAMP - Lokaal Dinkelland roept het college van Burgemeester en Wethouders op om te kijken naar de mogelijkheden voor woningbouw op twee lelijke locaties.

Denekamp kampt al jaren met twee locaties die volgens Lokaal Dinkelland niet de schoonheidsprijs verdienen. "Ze zien er gewoonweg schandalig uit", aldus de fractie. Het gaat om de kop van de Eurowerft en het pand Maddog. Er moet iets gebeuren, wat gelijk ook nieuwe kansen schept. De fractie denkt dat woningbouw op deze plekken een goede kans biedt om jongeren te behouden in Denekamp. Woningen voor 1 à 2 personen midden in het centrum, al dan niet in combinatie met kleinere woningen voor senioren.

Uitdaging
De fractie is dus enthousiast, maar er zijn wel wat praktische bezwaren. Zo zijn de twee locaties in handen van derden. De fractie roept het college van Burgemeester en Wethouders op om een actieve rol te spelen om de aanpak van deze lelijke locaties vlot te trekken. Zij dienen hiervoor dan ook een motie in bij de raadsvergadering van 28 januari.