Afbeelding
Foto:

Vrijwilligers leren omgaan met dementie

OLDENZAAL - In de training 'Goed omgaan met dementie' leren vrijwilligers stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer zij in contact komen met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen.

Aan het begin van het dementeringsproces is er meestal nog geen zorg of opvang nodig. Mensen willen hun vertrouwde, dagelijks leven voortzetten. Zelf de boodschappen doen, actief blijven bij een vereniging, gezellig samen koffie drinken. Oftewel: blijven meedraaien in de maatschappij!

De rol van vrijwilligers
Binnen verenigingen en organisaties zijn vele vrijwilligers actief. Deze vrijwilligers zullen in de toekomst in toenemende mate te maken krijgen met dementie, een collega-vrijwilliger of een verenigingslid kan door de aandoening worden getroffen. Het is van belang om in het bijzonder vrijwilligers te informeren over dementie, zodat mensen met dementie zo lang mogelijk actief kunnen blijven binnen hun eigen vereniging of organisatie.

Opzet van de training
Impuls Oldenzaal organiseert de training. Deelnemers leren hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over wat dementie is en hoe je het herkent. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de praktijk. Tot slot wordt besproken hoe deelnemers het geleerde zelfstandig kunnen toepassen.
Deze training wordt gegeven op donderdag 13 februari van 18.30 tot 20.30 uur in Breedwijs aan Helmichstraat 42b in Oldenzaal en is specifiek bedoeld voor vrijwilligers uit Oldenzaal. Er zijn geen kosten aan de training verbonden. Aanmelden is wel noodzakelijk, vóór 6 februari. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers. Bel 0541- 57 1414 of stuur een bericht naar info@impuls-oldenzaal.nl. Heeft u groep vrijwilligers waarmee u de training gezamenlijk zou willen volgen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. Zie ook: www.impuls-oldenzaal.nl.