Afbeelding
Foto:

Cursus AED/ reanimatie

DENEKAMP - De E.H.B.O. vereniging Denekamp verzorgt binnenkort weer een basiscursus AED/reanimatie. In een avond leert u hoe u snel en effectief kunt ingrijpen bij een hartstilstand.

Deelnemers leren te reanimeren en de AED hierbij te gebruiken. Na de theorie is er gelegenheid om beademen en hartmassage te oefenen in de praktijk. Verder worden de controle van het bewustzijn en de ademhaling, de stabiele zijligging, 112 melding en verslikking behandeld. Wanneer de cursus met goed gevolg is afgelegd ontvangt u een certificaat. Voor de geldigheid van dit certificaat en het bijhouden van de reanimatievaardigheid moet jaarlijks een herhalingsles worden gevolgd. Het bijwonen hiervan wordt op uw certificaat aangetekend.

Van levensbelang
Elke week worden er zo'n 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Op dit moment overleeft maar 5 tot 10 procent. De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn cruciaal. Snelle hulpverlening door omstanders is van levensbelang. Bel 112 en begin onmiddellijk met reanimeren, gebruik de AED om het hart met een of meerdere stroomstoten te stimuleren. De overlevingskans van het slachtoffer kan zo worden verhoogd naar 50 tot 70 procent!

Tijd en locatie
De cursus vindt plaats op maandag 3 februari van 19.00 tot 22.00 uur in het Irenegebouw aan Grotestraat 5 in Denekamp. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. De vereniging heeft geen commerciële doelstelling en vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. Deze cursus wordt daarom - in tegenstelling tot commerciële aanbieders - verzorgd voor slechts € 30,00 per persoon.
U kunt zich opgeven door te mailen naar f.tellman@home.nl of te bellen naar 06-14607339.