Afbeelding
Foto:

ANWB AutoMaatje Losser zoekt nieuwe vrijwillige chauffeurs

LOSSER - Rijdt u graag auto? Vindt u het belangrijk dat ook minder mobiele mensen er op uit kunnen? Dan is chauffeur worden bij ANWB AutoMaatje iets voor u! Het project is nu op zoek naar meer vrijwillige chauffeurs om zo de best mogelijke dienstverlening te kunnen bieden.

Het project Automaatje is in steeds meer Twentse gemeenten opgezet de afgelopen jaren. In Losser ging dit in 2018 van start, ondergebracht bij Stichting Fundament. Het is een mooie aanvulling op het lokale vervoersaanbod, zeker voor inwoners die om uiteenlopende redenen niet zelf kunnen rijden of het openbaar vervoer kunnen gebruiken. Of wanneer dit gewoonweg niet praktisch haalbaar is.

De opzet
Bij Automaatje kunnen gebruikers een rit boeken van A naar B. Vervolgens zal een beschikbare vrijwilliger hen ophalen en wegbrengen met de eigen auto. Voor de gebruikers kost dit dan een vaste 30 cent per kilometer.

Flexibel
Het mooie van dit vrijwilligerswerk is dat chauffeurs zelf kunnen bepalen wanneer zij inzetbaar zijn. Komt het even niet uit, dan zal er een andere chauffeur ingezet worden. Om te kunnen rijden voor Automaatje moeten chauffeurs beschikken over een eigen auto, inzittendenverzekering en geldig rijbewijs. De ervaringen van huidig chauffeurs zijn positief; de mensen die gebruik maken van de dienst waarderen dit zeer en hebben vaak weinig alternatieven om te reizen.

Meer informatie
Lijkt het u leuk om chauffeur te worden? Wilt u meer informatie of u aanmelden? Neemt dan contact met Stichting Fundament: Christina ten Klooster. Tel: 053-536 94 16 of mail: mail: c.tenklooster@stichtingfundament.nl