Afbeelding
Foto:

Kinderen leren omgaan met angst en onzekerheid

OLDENZAAL - "Je bent een Kei!" is een training van Impuls Oldenzaal, die kinderen van 8 tot en met 12 jaar in 15 weken leert om te gaan met onzekerheid en faalangst. Op 2 maart start een nieuwe training waarvoor nog plekken beschikbaar zijn. Binnenkort start ook weer de SOVA-training voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar.

Heeft uw kind buikpijn voor een spreekbeurt? Vindt uw kind het moeilijk om contact te leggen, is er angst voor afwijzing of is hij/zij bang om fouten te maken? Lijkt uw kind lui of hangt het de clown uit om onzekerheid te verdoezelen? Dit zijn allemaal kenmerken van faalangst. Dergelijke angst heeft een effect op (school)prestaties. Ook op het gebied van sociale contacten kunnen zo problemen ontstaan. De training "Je bent een Kei!" is bedoeld voor kinderen die last hebben van faalangst of zich in bepaalde situaties onzeker voelen. De training bestaat uit 15 bijeenkomsten en helpt kinderen op een leuke, speelse manier hun angst en onzekerheid de baas te worden. De kosten bedragen € 20,- inclusief materiaal. Er kunnen maximaal 8 kinderen per groep meedoen. De trainingen vinden plaats op de maandag van 15.00 tot 16.30 uur bij Impuls, locatie Breedwijs (Helmichstraat 42). Voorafgaand aan deelname vindt er een (telefonische) intake plaats om zeker te zijn dat uw kind aan het juiste adres is. Voor meer informatie en om uw kind aan te melden, kunt u contact opnemen met Impuls, bel 0541-571414. Vraag naar Monique Dalenoord. Mailen mag ook naar:
m.dalenoord@impuls-oldenzaal.nl.

SOVA
Impuls start in samenwerking met Wijkracht op donderdag 27 februari met een SOVA-training (Sociale Vaardigheden) voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Deze training helpt kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, moeilijk vriendjes maken, snel boos of verdrietig zijn of gepest worden. Het doel van deze training is het vergroten van de sociale vaardigheden. Deze training is gratis en bestaat uit 9 bijeenkomsten op de donderdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur bij locatie Breedwijs. Meer weten? Kijk even op www.impuls-oldenzaal.nl. Aanmelden is mogelijk via s.schepers@wijkracht.nl.