Afbeelding
Foto:

Lutterzand Literair

DE LUTTE - Op zaterdag 25 en zondag 26 januari is de tweede editie van Lutterzand Literair.

Lutterzand Literair combineert literatuur, natuur en erfgoed. De auteurs zitten in bijzondere (erfgoed) locaties verdeeld over het natuurgebied en gaan in gesprek met de festivalbezoekers. De bezoekers rouleren en worden, als zij wandelend door de natuur van de ene locatie naar de andere gaan, verrast door optredens. Zo doen niet alleen de uit Enschede afkomstige diedichters mee, maar ook André Kerver, Bert van der Veen en Marcel le Blanc, Alludens Enschede met een verhalenverteller en het Oost Nederlands Klarinet Kwartet. Uit Oldenzaal verzorgt Hydra Theater het locatietheater.

Schrijvers
De schrijvers die op zaterdag optreden zijn internationaal bekend: Jaap Scholten, Marcel Möring, Marc Reugebrink en de Libris Literatuurprijswinnaar 2019 Rob van Essen. Ook vinden de finales van de schrijfwedstrijd plaats, die is uitgeschreven door de TC Tubantia. De finalisten worden 'live' beoordeeld door hoofdredacteur Martha Riemsma en stercolumnist van de Volkskrant, Jean-Pierre Geelen.

Landelijke Leesclub Dag
Op zondag is de eerste Landelijke Leesclub Dag; een primeur. "Op hetzelfde moment spreken er tientallen mensen in verschillende vakantiehuisjes en kleinere erfgoedlocaties met elkaar over een boek dat ze vooraf hebben gekozen. Bijvoorbeeld de biografie van Willem Wilmink. Daar praten ze ongeveer 1,5 uur over, net als bij een gewone leesclub. Maar in dit geval is de schrijver erbij aanwezig! Naast Elsbeth Etty zijn Rob van Essen, Lize Spit, Josha Zwaan en Renske Hillen aanwezig."

Voorleessessies
Op zondag komen de stemacteurs en kinderboekenschrijvers Ewout Eggink en Thijs van Aken naar het festival. Met hun boeken 'De Avonturen van Knetter & Spetter' (deel 1 en deel 2). Zij hebben een interactie voorleessessie voor kinderen van 6 t/m ongeveer 11 jaar. Dit is in Dorpshoes Erve Boerrigter (Plechelmusstraat 14 in De Lutte). Ze treden drie keer op, telkens 45 minuten. Kinderen nemen deel aan de sessie van circa 20 minuten, gaan daarna kleuren (speciale kleurplaten van Knetter en Spetter). Krijgen iets te drinken en te eten. De toegang is € 2,50 per kind. Volwassen mogen gratis naar binnen maar betalen wel zelf voor hun consumpties.

Kaarten
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.lutterzandliterair.nl. Een dagkaart voor zaterdag is 27,50 euro. Voor het zondagochtendprogramma betaal je 15 euro en een passe-partout is slechts 37,50 euro. De kaarten voor de Landelijke Leesclub Dag zijn 20 euro. Alle type kaarten zijn inclusief catering. Natuurlijk is er gelegenheid om boeken te laten signeren door de aanwezige auteurs. Boekhandel Broekhuis is aanwezig met boeken van alle schrijvers.