Plan voor 18 senioren-woningen Overdinkel

OVERDINKEL - Er komen 18 nieuwe seniorenwoningen op het terrein van het voormalig bouwbedrijf Elferink in Overdinkel. Het college van B&W heeft ingestemd met de realisatie van dit 'Stien'n hofje'.

De woningen worden gerealiseerd in de vorm van een gasthuis. Het gaat om een nieuw concept voor Overdinkel. Uit het vorig jaar gehouden onderzoek naar de lokale woonbehoefte, uitgevoerd door de Stec groep, blijkt ook dat het 'Stien'n hofje' voorziet in een behoefte. De initiatiefnemer is verzocht om, voordat het bestemmingsplan ter inzage gaat, een informatieavond te organiseren. Een exacte datum en tijd is hiervoor op dit moment nog niet bekend.

Mooi wonen
De eigenaren van het voormalige bouwbedrijf kwamen zelf met het plan voor de realisatie van deze woningen. Het worden ruime woningen, rolstoeltoegankelijk en voorzien van een huislift. Doelgroep is de leeftijdsgroep 50/55+ in de vrije huur of koopsector, afhankelijk van de vraag. Vooralsnog wordt gedacht aan circa 40 procent huurwoningen en 60 procent koopwoningen. Plan is verder dat op het terrein, nabij de hoofdentree, een noaberhoes en een noaberwerkplaats wordt gerealiseerd. Het noaberhoes wordt een ontmoetingsplek voor de bewoners om het noaberschap te versterken. Het noaberhoes wordt gezien als het verlengde van de individuele woonkamer. De noaberwerkplaats doet dienst als opslagruimte voor terreinonderhoud en als werkplaats/atelier voor creatieve, knutselende bewoners. Het hofje zal worden omgeven door een traditionele tuinmuur met toegangshekken en voorzien van entreebogen. Bij de hoofdentree worden 25 parkeerplaatsen gerealiseerd. De gemeenteraad moet nog wel formeel instemmen met de plannen.