Cabaretières in de kijker

OLDENZAAL - Op donderdag 23 januari kunt u in Stadstheater De Bond (Molenstraat 25) twee voorstellingen bekijken van artiesten die zich graag in de kijker spelen. Maak deze avond kennis met in totaal drie getalenteerde cabaretières.

Yvonne van den Eerenbeemt speelt BRONST. Zij is actrice (Klikbeet), veelzijdig in zang en humor. Na het behalen van de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2014, debuteerde Yvonne met SIRENE, waarin een groot publiek op ludieke wijze kennis maakte met de warmbloedige Limburgse furie. In haar nieuwe voorstelling is ze de paradijsvogel en deze kunnen rare sprongen maken, zeker als ze zich willen voortplanten. Het draait om dierlijke driften. Over de beestachtigheid die onder onze deftige kleding schuilgaat.
Het duo Anne & Lisa speelt Weltschmerz. De voorstelling bestaat uit snelle sketches en absurde situaties, op humoristische en muzikale wijze brengen zij een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld. Bijzondere karakters krijgen gestalte: zo heeft Danny echt alles van Star Wars, maar niemand om 'papa' of 'mama' tegen te zeggen. Herman zal nimmer raden wat Anton bij zich heeft en als ze samen gaan vissen vergeten ze standaard de hengels. Weltschmerz is overal, het is de pijn die ons mens maakt met humor als enige zetpil. Kaarten verkrijgbaar vanaf € 17,50 via stadstheaterdebond.nl. Aanvang om 20.15 uur.