Afbeelding
Foto:

Toneelvoorstellingen Ootmarsum afgelast

OOTMARSUM - De Toneelvereniging Ootmarsum schrapt deze week een tweetal geplande voorstellingen. Op nieuwjaarsdag is hun geliefde toneelspeler, Gerard Borggreve, vrij onverwacht overleden. Hij zou de rol van de grootvader vertolken in de komende cyclus voorstellingen.

Afgelopen week hebben zijn collega's van de toneelvereniging besloten, als eerbetoon aan Gerard, om wel te spelen. De rol van opa zal vertolkt worden door Michiel Geurtse. Het is volgens de vereniging echter niet haalbaar vanuit emotionele en praktische overwegingen om het eerste weekend op te treden. Daarom werd besloten om de voorstellingen van deze vrijdag 10 januari en morgen, zaterdag 11 januari, te laten vervallen. De optredens van 17, 18 en 19 januari gaan wel door zoals gepland. Er komen geen aanvullende voorstellingen bij.

Omwisselen
Afgelopen weekend konden mensen die kaarten hebben gekocht bij de Welkoop deze omwisselen. Wie kaarten heeft gekocht per internet heeft inmiddels ook bericht gehad. Zij kunnen nog in het volgende weekend één van de resterende optredens bezoeken.

Gerard Borggreve
Met het verlies van Gerard, verliest de toneelvereniging een fantastische en markante toneelspeler. Vanaf 1978 was Gerard al lid van de toneelvereniging. Hij heeft 170 voorstellingen gespeeld in diverse rollen; van tuinman, huisknecht tot cipier en opa. In de rol van Douwe Stokvis, die hij twee jaar geleden vertolkte, stond hij vrijwel continue op het podium en kende altijd zijn tekst. Van 2002 tot 2009 stond hij niet op de planken in verband met zijn werk als gemeenteraadslid, maar hij bleef altijd betrokken bij de vereniging. De voorstellingen in het 40e jubileum jaar, heeft hij zelfs geregisseerd. Hij was echter meer een man die op de planken thuishoort, zoals hij zelf ook aangaf. Dat deed hij altijd met verve; het liefst in het Twents, in voor een geintje, maar serieus wanneer het moest. Gerard zorgde ook altijd voor het podium, dat er elk jaar weer top uitzag.