Afbeelding
Foto:

Dinkelland eert sportkampioenen

DINKELLAND - De gemeente Dinkelland zal deze vrijdagavond weer de sporttoppers van het afgelopen jaar eren.

De gemeente doet dit naar goed gebruik weer met een uitgebreid sportgala; een echt feestje voor de lokale sport in de breedste zin. Hier worden weer de prijzen uitgereikt in diverse categorieƫn: sportman en -vrouw van het jaar, jeugdsportploeg, volwassenen sportploeg en het sporttalent van het jaar.

Iedereen welkom
Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Het sportgala zal deze vrijdag gehouden worden in het gemeentehuis. De zaal is open om 19.30 uur en rond 22.15 uur is het officiƫle gedeelte afgelopen, met gelegenheid om de sporters te feliciteren. De presentatie is als vanouds in handen van Arjen Meinders.

Genomineerden
Er zijn weer veel sporters genomineerd voor deze felbegeerde prijzen. Hierbij is er altijd speciale aandacht voor de aanstormende sporttalenten; jeugdige sporters die al goed op weg zijn om een naam te maken in hun gekozen sport. Wie weet waar wij ze over enkele jaren tegen zullen komen... Bij de sporttalenten zijn dit jaar genomineerd: De 16-jarige zwemmer Luuk Binnekamp uit Weerselo; afgelopen jaar werd hij tweede op de 100 meter rugslag. Zij mooiste overwinning in 2019 was het behalen van de nationale titel op de 200 meter rugslag. De 16-jarige hockeyster Lynn Vasterink uit Deurningen; speelster in de nationale selectie onder 16. De 16-jarige amazone Liz Meenhuis uit Weerselo; zij won onder meer zilver op het NK in de zwaarste klasse en werd twee keer Overijssels kampioen. De 15-jarige volleybalster Joanne Brilhuis uit Denekamp; zij nam in 2019 deel aan het EK kwalificatietoernooi in Bulgarije. En de 15-jarige danser Aukje Koop uit Denekamp; ze behaalde diverse titels op NK's en EK's.

Mooie diversiteit
De genomineerden zijn een mooie selectie qua professionele en recreatieve sporters. Veel gemeenten schenken daarnaast ook speciale aandacht aan de gehandicapte sporters, voor wie meedoen vaak al een overwinning is. In Dinkelland is hier vooralsnog geen aparte categorie voor.