Hersenen
Hersenen Foto: C. Martina

Geheugenverlies kan beperkt worden door training

OLDENZAAL - In januari 2020 start er bij welzijnsorganisatie Impuls weer een cursus Geheugentraining voor ouderen.

'Als men ouder wordt, wordt alles minder, alleen het vergeten: dat wordt meer.' Is deze uitspraak op u van toepassing en heeft u moeite met het herinneren van bepaalde zaken? Net zoals we op hogere leeftijd lichamelijk meer beperkingen krijgen, neemt ook het vermogen van ons geheugen af. Op zich een normaal verschijnsel. Maar wist u, dat u uw geheugen kunt trainen? Uit onderzoek is gebleken, dat ouderen mentaal langer fit blijven als ze regelmatig aan geheugentraining doen. Alhoewel de werking van het geheugen een ingewikkelde kwestie is, kan iedereen zich oefenen om zaken beter te onthouden en de hersenen te activeren.

Preventieve werking
In de cursus Geheugentraining leert u onder begeleiding van een docent de gevolgen van beperkt geheugenverlies een plaats te geven en op te vangen. Wij denken hierbij absoluut niet vanuit problemen of vanuit dementie, maar puur vanuit de normale achteruitgang van het geheugen. Net zoals u het lichaam tot op hoge leeftijd preventief kan trainen, is dit ook met het geheugen mogelijk. De cursus geheugentraining helpt u hierbij.

Data en locatie
Deze cursus wordt in het nieuwe jaar gegeven op de maandagen 20 en 27 januari, 3, 10 en 24 februari, 2, 16 en 23 maart. Tijd: 09.30 uur tot 11.30 uur. Locatie: Breedwijs, Helmichstraat 42b in Oldenzaal. De kosten bedragen € 15,- per persoon voor de gehele cursus.
Voor meer informatie en aanmelding neemt u contact op met Impuls via telefoonnummer 0541-571414 of door te mailen naar info@impuls-oldenzaal.nl. Zie ook:
www.impuls-oldenzaal.nl.