Afbeelding
Foto: clifton-buitink

Frisse start van het jaar met Nieuwjaarswandeling

MANDER/ VASSE - Heeft u zin in een frisse, gezonde start van het nieuwe jaar? Ga dan op zaterdag 4 januari mee met de Nieuwsjaarswandeling van Landschap Overijssel in het Dal van de Mosbeek. Met de gids wandelt u door het mooie en verstilde winterse landschap. Deze wandeling duurt 2,5 uur.

Hoe kun je het nieuwe jaar beter beginnen dan met een wandeling in de natuur? Juist in de winter is het gezond om geregeld buiten te zijn. Er valt genoeg te zien en te beleven. Veel dieren zijn in winterslaap, zoals vleermuizen en egels. Dieren als reeën, roofvogels en hazen zijn gewoon actief. Als u goed om zich heen kijkt, vindt u wellicht sporen, zoals pootafdrukken, uitwerpselen of vraatsporen. Ook is meer groen te ontdekken dan je denkt. De wandeling gaat door een zeer gevarieerd landschap, door bossen en over heidevelden, langs bronnetjes en houtwallen. Geniet van prachtige vergezichten en de frisse buitenlucht! Belangrijke tip: trek stevige schoenen en warme kleren aan!

Praktische informatie
De wandeling begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Een bijdrage van € 5,- per persoon en € 2,50 voor kinderen wordt gevraagd. Donateurs mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Startpunt is bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander/ Vasse. Hier kunt u ook parkeren. Kijk voor meer activiteiten op www.landschapoverijssel.nl.

Foto: Clifton Buitink.