Leer een drugslab of kwekerij herkennen

LOSSER - Inwoners van Losser konden afgelopen week een kijkje nemen in een hennepkwekerij en een drugslab. Geen 'echte' locaties, maar een bijzondere voorlichtingscontainer. Doel is om de signalen van dit soort labs en kwekerijen te leren herkennen.

Ook in Losser zijn de afgelopen jaren vaker hennepkwekerijen ontdekt, maar ook drugslaboratoria komen steeds vaker in de regio voor. Inwoners weten lang niet altijd welke signalen hier precies op duiden. De afgelopen tijd trekt daarom deze voorlichtingscontainer door de regio om mensen hierop te attenderen.

Risico's
Een hennepkwekerij en drugslab brengen hun eigen risico's met zich mee. Zo worden hennepkwekerijen vaak voorzien van illegaal afgetapte stroom. Ook nemen de criminelen het niet zo nauw met de veiligheid, met alle brandrisico's van dien. In een drugslab worden weer gevaarlijke chemicaliƫn gebruikt die schadelijk zijn voor mensen en de natuur. Een hennepkwekerij kan men onder meer ontdekken door bijvoorbeeld afgeplakte ramen, warme muren, een herkenbare wietgeur, stroomdips en meer. Een drugslab kan bijvoorbeeld ook gevestigd zijn op een bedrijfslocatie waar nooit klanten komen, waar vaten naar binnen worden gereden en waar al dan niet een rare chemische lucht hangt.

Maak melding
Herkent u dit soort signalen in uw eigen omgeving? Maak hier dan melding aan. Ondermijnende criminaliteit is immers schadelijk voor de samenleving. Geef tips door via 0900-8844 of anoniem, 0800-7000.