Afbeelding
Foto:

Mooi(er) uitzicht op opslaglocatie Losser

LOSSER - In het centrum van Losser worden de komende tijd veel werkzaamheden uitgevoerd. Het mag gerust een beetje een bouwput genoemd worden. Eén van de werklocaties ligt bij woonzorgcentrum Maartens-Steden. Sinds afgelopen week hebben bewoners een wat mooier beeld op deze plek.

Afgelopen week hing wethouder Jaimi van Essen samen met manager Erik Kramer van de Zorggroep Sint Maarten het laatste bouwdoek op met een historische foto van Losser. Het bouwteam Centrumplan Losser gebruikt een stuk braakliggend terrein naast de Maarten-Stede als materiaalopslag.

Historische foto's
Om het uitzicht te verfraaien, zijn er 30 bouwdoeken met historische foto's van Losser opgehangen als wederdienst. De cliëntenraad kon deze actie erg waarderen, waarna alle foto's met zorg zijn uitgezocht door de Historische Kring Losser. Op de verschillende afdelingen van het woonzorgcentrum hebben mappen vol historische foto's gerouleerd, waaruit uiteindelijk de mooiste 30 door de bewoners zijn uitgekozen. Deze hangen nu op de hekken.

Mooi initiatief
Wethouder Jaimi van Essen is trots op dit mooie initiatief. "Voor het bouwteam was het een groot vraagstuk om aan de ene kant materiaal voor het Centrumplan Losser binnen handbereik te hebben om efficiënter te kunnen werken en aan de andere kant ervoor te zorgen dat de inwoners van Losser geen last zouden hebben van de tussenopslag en er minder vrachtverkeer zou zijn. Na goede gesprekken met Zorggroep Sint Maarten mochten we van dit braakliggende terrein gebruik maken. We wilden er natuurlijk wel voor zorgen dat de opslag er netjes uit zou zien. En dat resultaat is wat mij betreft uitstekend gelukt met deze prachtige foto's. Mijn dank gaat uit naar de cliëntenraad en bewoners van Zorggroep Sint Maarten en de Historische Kring Losser, die in goede samenwerking met het bouwteam zijn gekomen tot een fraai stukje verbeelding van de historie van Losser."