Bijzondere nachtmis in de Antoniuskerk

OLDENZAAL - Het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor zingt op dinsdagavond 24 december om 21.00 uur een bijzondere Nachtmis in de Antoniuskerk, gezongen wordt de Mis in G van Schubert, met medewerking van een aantal strijkers en op het orgel begeleidt door Dennis Vallenduuk, het geheel staat onder leiding van Han Schokker.

Voor en tijdens de viering worden verschillende kerstliederen gezongen, met natuurlijk het Oldenzaalse Kerstlied, Een Kindelyn so Lovelijk, en de Carols; A way in de manger, What sweeter Music. Ook kunt u nog luisteren naar een solo van Afke Horsthuis met de song; He shall feed his flock, en de Nachtmis wordt afgesloten met het Gloria van Vivaldi en Transeamus van Cuypers. Op eerste kerstdag zingt het koor in de Plechelmus Basiliek om 10.00 uur de Missa Secunda Pontificalis van Perosi en ook verschillende Carols en het Oldenzaalse Kerstlied.

Laatste optreden
En voor de liefhebbers op de laatste zondag van het jaar, op zondag 29 december zingt het koor de Orgelmeese van Mozart, het Ave Verum van Mozart en het Laudate Dominum van Mozart. Al met al een druk programma waarbij het koor ook nog haar medewerking verleent aan het Weihnachts Oratorium op donderdag 19 december om 19.00 uur in de Plechelmus Basiliek.

Koor met geschiedenis
Het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor is opgericht in 2015, als fusie van twee bestaande koren: het Plechelmus-Antoniuskoor en het Drie-eenheidskoor. Het koor telt nu ongeveer 80 leden.