Avond in Kerstsfeer met Denekamps Mannenkoor

DENEKAMP - Het Denekamps Mannenkoor onder leiding van dirigent Jeroen Hulshof geeft op zondagavond 22 december in de Sint Nicolaaskerk de "Avond in Kerstsfeer". Medewerking dit jaar is er van het Vrouwenkoor Cantabilé onder leiding van dirigent Herman Koops.

Er staat weer een reeks aan Kerst- en aanverwante liederen in verschillende talen en uit verschillende periodes op het programma, waaronder een Oekraiens en Pools Kerstlied. Ook gezongen wordt Panis Angelicus en het bekende Cantique de Noël met daarin een solo van DMK-koorlid Tonnie Bonnes. Cantabilé zingt o.a. Adiemus van Jenkins en For unto us a child is born van Händel. Solistische optredens zijn er verder van Mannenkoorlid Hans Bosch (in het koorwerk Mi Mancherai) en van Cantabilé-koorlid Ellen IJland. De beide koren zingen gezamenlijk Stille Nacht en Tollite Hostias. DMK-koorlid Jaap Stroo zorgt voor de orgelbegeleiding van de samenzang aan begin en slot van het concert.

Kom ook
De "Avond in Kerstsfeer" begint om 19.00 uur, de kerk is open vanaf 18.30 uur. De toegang is gratis en een programmablaadje is aan de kerkingang verkrijgbaar. Na afloop kunnen de bezoekers een vrije gift doen bij de uitgangen van de kerk.

Vaak optredens
Ook in 2020 zal het Denekamps Mannenkoor weer diverse leuke optredens geven in Denekamp en de brede regio. Zo is er op 11 januari een nieuwjaarsconcert in de Gravenstate. Kijk ook op: www.denekampsmannenkoor.nl