Afbeelding
Foto:

Kerstmarkt en wandeling

DENEKAMP - Het belooft zondag 22 december een gezellige dag te worden in Denekamp. Niet alleen de jaarlijkse kerstmarkt vindt dan plaats maar ook de grote Twentse Midwinterhoornwandeling.

Nadat u eerst lekker heeft gewandeld in de prachtige omgeving van landgoed Singraven en heeft genoten van de vele tientallen midwinterhoornblazers, kunt u de sfeervolle en gezellige kerstmarkt op het Nicolaasplein bezoeken. Er is een kerstdorp verrezen met kerststal, herberg, schapenstal, houten huisjes en vele kraampjes. Glühwein, warme chocolademelk en diverse lekkere hapjes zullen ruimschoots voorhanden zijn.

Wandeling
Het startpunt van de midwinterhoornwandeling is bij restaurant 't Wubbenhof aan de Oldenzaalsestraat 49 in Denekamp. Tussen 10.00 en 13.30 uur kan er gestart worden. U kunt kiezen uit een route van ca. 9 kilometer en een langere route van ruim 12 kilometer. Onderweg hoort u op verschillende plaatsen langs de route de klanken van de midwinterhoorn. Deelname aan de wandeling is gratis.

Kerstmarkt
Van 12.00 tot 17.00 uur is in het centrum van Denekamp de kerstmarkt te bezoeken. Tal van houten huisjes, kraampjes en lekker eten & drinken. De winkels zijn tevens geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Op het Nicolaasplein zal drie keer de vertelling van het kerstverhaal worden nagespeeld. Jozef en Maria trekken op hun ezeltje het kerstdorp binnen, gevolgd door de herders met hun schapen en drie wijzen met hun kameel. In de kerststal wordt het kerstverhaal vertelt en uitgebeeld door de kerstgroep. Dit schouwspel vindt plaats om 12.30, 14.00 en 15.30 uur. In de kerststal zal het Pop-Rockkoor om 13.00, 14.30 en 16.00 uur drie optredens van een half uur verzorgen, afgewisseld met akoestische meerstemmige muziek van de band Spoenk, zij spelen om 13.30, 15.00 en 16.30 uur.

Schaapskudde
Schaapsherder Mieke Boode zal met haar schaapskudde de hele dag aanwezig zijn en af en toe een ronde lopen over de kerstmarkt én zij krijgt gezelschap van een kameel, deze speelt niet alleen bij de intocht een grote rol maar zal ook af en toe een ronde over de kerstmarkt doen. Vanaf eetcafé Eigenwijs kunt u tussen 12.30 uur en 16.00 uur een ritje maken in de koets samen met de Kerstman! Kortom, een gezellig en divers programma voor het hele gezin.