Afbeelding
Foto:

B&W Losser akkoord met plan voor nieuwe appartementen

LOSSER - Op de hoek van de Oldenzaalsestraat en Lutterstraat komt een nieuw appartementencomplex: Dinkelstaete.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Losser heeft ingestemd met de bouw van 22 nieuwe appartementen. Dit past binnen het actuele woonbeleid. Onderzoek, uitgevoerd door Stec Groep, heeft uitgewezen dat in de gemeente Losser in de komende jaren veel vraag is naar dit soort gelijkvloerse appartementen. Vooral bij ouderen is hiervoor belangstelling.

Bouwplan
Een bouwplan voor 15 koopappartementen is eind 2018 door de ontwikkelaar van de markt gehaald vanwege te weinig belangstelling. Daarna heeft Koopmans Projecten uit Enschede een alternatief plan ontwikkeld voor de realisatie van 20 iets kleinere koopappartementen en twee penthouses. Wethouder Harry Nijhuis: "Goed dat deze plek na al die jaren nu eindelijk weer een invulling krijgt. Uit het woningbehoefteonderzoek, dat we begin dit jaar hebben laten uitvoeren, komt naar voren dat er veel vraag is naar dit type koopappartementen."

Mooi pand
Het ontwerp is door Beltman Architecten samen met het gemeentelijk kwaliteitsteam, bestaande uit de stadsbouwmeester van het Oversticht en een stedenbouwkundig adviseur, tot stand gebracht. Vernieuwend is ook, dat in het complex geen aardgas meer zal worden gebruikt. Bij het appartementengebouw worden, op eigen terrein, 28 parkeerplaatsen aangelegd. Daarmee wordt voldaan aan de geldende parkeernormen.