Afbeelding
Foto:

Open Deur Dagen
in Het Glazen Nest

OLDENZAAL - Op 27 en 28 december 2019 zijn er bijzondere Open Deur Dagen in het atelier Het Glazen Nest in Oldenzaal. Deze maand is het 20 jaar geleden dat gedenkkunstenaar Brenda Bleijenberg haar eerste glascursus gaf in dit atelier. Zij heeft in deze periode veel mensen geleerd om op diverse manieren met glas te werken, zoals glas-in-lood, fusing, brandschilderen op glas en glasmozaïek.

Iedere maand kunt u op de laatste vrijdag en zaterdag van de maand tussen 10.00 en 16.00 uur binnenlopen om eens rond te kijken. Tijdens de viering van het jubileum in 2019-2020 heeft elke maand een eigen thema. December staat in het teken van de cursisten. Brenda roept bij deze iedereen op die bij haar les heeft gehad. Alle oud-cursisten die vele uren in het Glazen Nest hebben doorgebracht om iets moois te creëren zijn welkom. Kom tijdens de Open Deur Dagen een kop koffie drinken en neem vooral foto's mee van het werk dat je indertijd in het atelier hebt gemaakt!

Feest in het atelier
Van november 2019 tot oktober 2020 is er veel te vieren en gedenken. Iedere week vertelt Brenda een verhaal uit het rijke verleden van het atelier. Straks in 2020 is 20 jaar geleden dat het eerste grafmonument door Brenda werd gemaakt, de plaatsing van het eerste urnmonument en het in gebruik nemen van de eerste vlinderrots zijn dan 15 jaar geleden en is het 10 jaar geleden dat de eerste urn werd ontworpen en gemaakt. Al deze bijzondere feiten krijgen de komende tijd volop aandacht.

Vestiging in Oldenzaal
Atelier Het Glazen Nest is sinds 1999 in Oldenzaal gevestigd in een ruim 100 jaar oud pand tussen de Noordwal en de Tulpstraat. Bleijenbergs gedenkkunst is landelijk bekend, waaronder haar glazen vlinders (met echtheidscertificaat), kerkramen in glasfusing en ingetogen doopschalen. De glazen feniks in het Enschedese Huis van Verhalen in de wijk Roombeek - gemaakt naar aanleiding van de vuurwerkramp - is ook van haar hand. Meer informatie op: www.glazeniers-glaskunst.nl.